Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving.
Lees onze cookieverklaring

Spring naar hoofdnavigatie Navigatie overslaan

Aanmelden voor schooljaar 24/25 is van start! Aanmelden bij Volta? Klik hier!

Geplaatst op 15-03-2024

Project Y

Reuze eieren op plein gemeentehuis

Reuzeneieren op plein gemeentehuis

Pasen komt er weer aan en dat is goed te zien bij het gemeentehuis in Beilen. Het plein staat vol met kleurrijke giga-eieren. De eieren zijn gemaakt door leerlingen van verschillende basisscholen en Volta. Iedereen kan de komende weken de kunstwerken komen bekijken.

Project Y is een project waarbij de leerlingen variaties bedenken vanuit de basis van een ei. Na een korte inleiding over het ontstaan en het mysterie rondom Fabergé-eieren, hebben de leerlingen ei-ontwerpen gemaakt. De ontwerpen worden vervolgens op zowel kleinere eieren als XXL-eieren uitgevoerd.

Op 15 maart werd de tentoonstelling voor het gemeentehuis geopend door wethouder Rieja Raven. Veel leerlingen hadden zich op het plein verzameld om hun eigen kunstwerk en die van anderen te bewonderen. Het is een bonte verzameling eieren, want ieder ei heeft zijn eigen thema.

Er zijn niet alleen voor het gemeentehuis eieren te bewonderen. De leerlingen van Volta die de kleinere eieren hebben bewerkt, krijgen een expositie in het Spectrum en Altingerhof in Beilen. Op Volta zelf wordt ook een expositie ingericht van een deel van de kleinere eieren.

Foto

Wethouder Rieja Ravenin gesprek met een leerling